معرفی رشته
مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته علوم تغذیه از دورههای تحصیلات تکمیلی رشته تغذیه است که در آن دانش آموختگانی تربیت میشوند که از دانش و مهارت کافی برای نیازسنجی، طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه های تغذیه ای در جهت پیشگیری از بیماریهای مرتبط با تغذیه را برخوردار باشند و همچنین توانایی تنظیم رژیمهای غذایی پیشرفته به ویژه در زمینه بیماری های متابولیک نادر کودکان را داشته باشند و قادر به انجام تحقیقات در ارتباط با نقش تغذیه در پیشگیری و درمان بیماری ها باشند.
مشخصات دوره
- نام دوره: کارشناسی ارشد ناپیوسته علوم تغذیه Nutrition Sciences (M.Sc.)
- طول دور و ساختار آن:مطابق آیین نامه آموزشی دوره کارشناسی شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی
- تعداد کل واحدهای درسی: تعداد واحدهای درسی در این دوره ۳۲ واحد است که به شرح زیر است.
دروس اجباری (Core)
|
۲۰ واحد
|
دروس اختصاصی اختیاری (Non-core)
|
۶ واحد
|
پایان نامه
|
۶ واحد
|
جمع کل
|
۳۲ واحد
|
شرایط و نحوه پذیرش در دوره
مدارک مورد پذیرش:
علوم تغذیه، بهداشت مواد غذایی (کلیه گرایشها به جز گرایش با منشاء دامی)، علوم آزمایشگاهی، زیست شناسی (گرایش ژنتیک، بیوشیمی، بیوتکنولوژی، علوم سلولی مولکولی)، زیست شناسی عمومی، بهداشت عمومی، اقتصاد تغذیه، پرستاری، مامایی، علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)، بیوشیمی و رژیم شناسی «جهت کسب اطلاع از آخرین تغییرات در مدارک تحصیلی مورد پذیرش و مواد امتحانی و ضرایب آزمون ورودی هر سال تحصیلی به دفترچه آزمون ورودی کارشناسی ناپیوسته رشتههای علوم پزشکی مراجعه شود»
مهارتها و توانمندیهای فارغالتحصیلان
فارغالتحصیلان این رشته تواناییهای زیر را کسب میکنند:
- تحلیل وضعیت تغذیهای افراد و جمعیتها
- ارائه مشاوره تغذیهای به افراد سالم و بیمار
- طراحی برنامههای غذایی متناسب با شرایط فردی و جمعیتی
- تحقیق و توسعه در حوزه تغذیه
فرصتهای شغلی دانشآموختگان رشته تغذیه
دانشآموختگان رشته علوم تغذیه به دلیل اهمیت روزافزون سلامت و سبک زندگی سالم، از فرصتهای شغلی متنوعی برخوردارند. آنها میتوانند در مراکز و نقشهای زیر فعالیت کنند:
- بیمارستانها و مراکز درمانی: بهعنوان مشاور بالینی تغذیه برای ارائه رژیمهای غذایی مناسب به بیماران.
- کلینیکها و دفاتر مشاوره تغذیه: ارائه خدمات تغذیه و رژیم درمانی به افراد سالم یا بیمار.
- مراکز بهداشتی درمانی: مشارکت در برنامههای بهبود سلامت عمومی از طریق آموزش و مشاوره تغذیه.
- باشگاههای ورزشی و مراکز تناسب اندام: طراحی رژیمهای غذایی برای ورزشکاران و افراد علاقهمند به تناسب اندام.
- کارخانجات تولید مواد غذایی: بهعنوان مسئول فنی در تولید محصولات غذایی.
- کترینگها و مراکز خدمات غذایی: بهعنوان مشاور بخش تغذیه برای بهینهسازی کیفیت غذاهای ارائهشده.
- مؤسسات تحقیقاتی: فعالیت بهعنوان پژوهشگر در حوزه تغذیه و سلامت برای توسعه دانش و فناوری در این زمینه.
ادامه تحصیل در رشته تغذیه در مقاطع بالاتر به چه صورت است؟
امکان تحصیل دراین رشته تا مقطع دکترا وجود دارد و دانشگاههایی مانند دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اهواز و… میتوان ادامه تحصیل داد. دانش آموختگان کارشناسی علوم تغذیه می توانند در مقطع کارشناسی ارشد علوم تغذیه، تغذیه بالینی، علوم بهداشتی در تغذیه، تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه و تغذیه در ورزشکاران به صورت تخصصی رشته تغذیه را ادامه تحصیل دهند و علاوه بر زیرگروه های تغذیه می توانند در مقطع ارشد رشته های زیر نیز ادامه تحصیل دهند:
- بهداشت و ایمنی مواد غذایی
- علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)
- میکروب شناسی مواد غذایی
- بیوشیمی بالینی
- ژنتیک انسانی
- سم شناسی
- کنترل مواد خوراکی و آشامیدنی
- سلامت سالمندی
- ترکیبات طبیعی و دارویی
جهت مشاهده اطلاعات بیشتر، کلیک کنید:
اطلاعات تحصیلی کارشناسی ارشد علوم تغذیه
|